Orthodontie – Tandheelkundige Kliniek Haaglanden – Den Haag

Orthodontie

Hoe gaat het plaatsen van een beugel in zijn werk?

Intake. Wij nodigen u graag uit voor een intakegesprek. Tijdens het gesprek wordt er gekeken naar uw gebit om zo een indruk van de orthodontische afwijking te krijgen. Tijdens deze afspraak is er ruimte voor u om vragen te stellen en de mogelijkheden te bespreken. In overleg kan besloten worden alles nader te onderzoeken

Onderzoek. Tijdens het onderzoek worden er röntgenfoto’s, studiemodellen en klinische foto’s gemaakt. De kosten voor dit onderzoek bedragen rond de 220 euro en zijn inclusief het opstellen van het orthodontisch behandelplan en de bespreking van het behandelplan enkele weken na het onderzoek. Het is verstandig om alvast uit te zoeken of uw verzekering die kosten zal vergoeden.

Behandelplan. Op de basis van intake en onderzoek wordt er een behandelplan worden opgesteld. Hierbij brengen wij de afwijkingen in kaart en inventariseert de tandarts voor orthodontie welke beugel het meest geschikt is voor u. Omdat bijna geen enkel gebit hetzelfde is en er zeer veel verschillende soorten afwijkingen bestaan zijn er ook zeer veel verschillende soorten beugels. Aan de hand van het behandelplan zal er ook een kostenbegroting gemaakt worden. U krijgt deze mee tijdens het bespreken van het behandelplan.

Plaatsen van de beugel. Aan de hand van het behandelplan wordt de beugel geplaatst.

Controles. Na het plaatsen van de beugel moet u ongeveer 1 keer per maand op controle komen. Via deze controles worden de vorderingen bijgehouden en wordt de beugel waar nodig bijgesteld of aangepast.

Retentiefase. Na de beugelbehandeling kunnen u tanden weer gaan verschuiven. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen en het bereikte resultaat zo goed mogelijk vast te houden plaatsen wij een retentiebeugel. Een retentiebeugel zorgt ervoor dat uw tanden en kiezen niet weer teruggaan naar de positie van vóór de behandeling. Een retentiebeugel is er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er zowel vaste als uitneembare retentiebeugels, de tandarts voor orthodontie zal bepalen welke retentiebeugel u nodig heeft.

Orthodontie is mogelijk voor zowel kinderen als volwassenen. Wij staan voor kwalitatief zeer goede orthodontische behandelingen en het gebruik van de meest geavanceerde materialen en methoden. Een deskundige en ervaren tandarts is verantwoordelijk voor de orthodontische behandelingen. Dr. Konstantin Muzalev is een  gedreven tandarts die na de universitaire opleiding tandheelkunde extra kennis en vaardigheid heeft opgedaan in de orthodontie. Onze orthodontie-assistenten zijn dankzij hun kennis en kunde bevoegd en bekwaam om behandelingen zelfstandig uit te voeren.

Met een aanvullende verzekering voor orthodontie kun je de kosten voor een (onzichtbare) beugel volledig of gedeeltelijk vergoed krijgen. Welke kosten vergoed worden, hangt af van de module en kan verschillen per verzekeraar. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.