gnatholoog, gnathologie

Gnathologie

De tandarts-gnatholoog is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van orofaciale pijn en disfunctie, gebitsslijtage en bruxisme.

U kunt zich uitsluitend aanmelden, indien u bent verwezen door uw tandarts, huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut.

Voorafgaand aan het maken van een afspraak hebben wij graag een verwijsbrief in huis. Wij zullen u dan een uitgebreide vragenlijst toesturen, die u moet invullen voor het eerste bezoek. We nemen contact met u op voor het maken van een  afspraak voor een eerste functieonderzoek. De kosten hiervan zijn €126,72 (code G21). Indien gewenst kan de gnatholoog dit onderzoek ook voor een groot deel via een videoconsult uitvoeren, neem hiervoor contact op via info@tkhaaglanden.nl.

Na dit onderzoek kan de gnatholoog inschatten of de klacht complex is of niet-complex. Bij complexe klachten zal u een vervolgafspraak krijgen voor uitgebreider onderzoek. De gnatholoog zal dan ook de voorlopige diagnose, behandelmogelijkheden en kosten met u bespreken.

U kunt bij uw verzekering informeren of dit voor u vergoed wordt. Over het algemeen kan alleen aanspraak op vergoeding uit de basisverzekering gemaakt worden bij complexe klachten. Behandeling van niet-complexe klachten kunt u (deels) vergoed krijgen vanuit een aanvullende tandartsverzekering.